Зміна іконок у Windows XP

Ви завантажили собі класні кастомні іконки папок та програм і хочете замінити ними стандартні ОС Windows. Але як це зробити? Загалом є два варіанти:

  • з допомогою спец. програми
  • вручну

Використовувати спеціальну програму зручно тим, що з її допомогою все можна зробити швидко і у пару кліків. Мінусом – програму потрібно знайти; не всі вони безкоштовні; програма може бути “залочена” під свої іконки і не допоможе встановити ваші.
Другий спосіб – вручну – є довшим. Зате ви дійсно отримаєте повну свободу кастомізації! :cheerful:

Далі я розкажу детально саме про другий спосіб. Також, перед початком переконайтесь, що бажані кастомні іконки у форматі .ico! При ручній зміні система вимагатиме саме такий формат іконок.

Зміна іконок My Computer, My Documents і Recycle Bin

Клацніть правою кнопкою мишки на робочому столі і вибирайте Properties. У діалоговому вікні вибирайте вкладку Desktop і натискайте кнопку Customize Desktop внизу. Після цього відкриється нове вікно “Desktop Items”. Ось у ньому вибирайте іконку, яку хочете змінити і клацайте на кнопку Change Icon нижче.

Далі клацніть кнопку Browse, щоб відкрити папку з вашими іконками і вибрати потрібну.

Зміна іконки певної папки

Ви можете змінити іконку для певної папки. Для цього клацніть правою кнопкою мишки по потрібній папці і виберіть Properties, потім на вкладці Customize клацніть на кнопку Change Icon і виберіть бажану іконку.

Майстер-клас. Ви можете зміни іконку певної папки також і з допомогою прихованого файла desktop.ini. Для цього створіть файл з таким іменем у середині потрібної папки. А у файлі пропишіть наступне:

[.ShellClassInfo]
IconFile=%SystemRoot%\system32\SHELL32.dll
IconIndex=20

При цьому пропишіть шлях до кастомної іконки, а параметр “IconIndex” залишіть “0”.

Зміна іконки для різних типів файлів

Наприклад, ви бажаєте змінити іконки для всіх файлів з розширенням .txt. Для цього відкрийте Windows Explorer, у ньому виберіть меню Tools та Folder Options у ньому.

Клацніть на вкладку File Types і виберіть потрібний тип файлів. Далі клацніть кнопку Advanced

У новому діалоговому вікні клацніть кнопку Change Icon і замініть іконку на свою кастомну.

Це все! :happy:

The Trammps – Disco Inferno

The Trammps – Disco Inferno

Іконки для веб дизайнера

Іконки для веб дизайнера

Newer post

There are 2 comments

Comments are closed.