Firefox додатки якими я користуюсь


Браузер Firefox це мій і провідник у інтернет і інструмент для роботи. Все у ньому так звично і в принципі все влаштовує, купа додатків. Якби не існувало додатків то їх слід було б вигадати то досвід користування браузером був би зовсім іншим. Тому я вирішив поділитись з вами, дорогі мої читачі, якими додатками до Firefox я користуюсь.

Напевно на першому місці стоїть AdBlock Plus. Дуже гарно “ріже” нав’язливу рекламу в інтернеті. Обов’язковий у моїй роботі додаток Firebug – скільки волосин він врятував від передчасного посивіння. 🙂 Web Developer – другий за важливістю додаток для веб розробника, додає панельку з різноманітними інструментами. Тих інструментів так багато, що всіх і не перерахувати. Скажу лише, що супер корисним є тулза інспектування окремих елементів розмітки. Вона вміє підсвічувати контури елемента, таким чином видно його розміщення та параметри, і показувати всі стилі пов’язані з даним елементом. Ось ця можливість і є супер корисною, бо, наприклад, часто попробуй зрозумій який рядок у кілометровому файлі стилів додає незапланований відступ зліва для якогось списку чи заголовка у таблиці.

Йдемо далі. Додаток, з допомогою якого легко робити скріншоти і ділитись ними – LihtShot. Додаток RDS Bar – допомагає з’ясувати різні пузомірки сайтів, беки, індекси, а також дуже корисно дізнатись хост, провайдер, айпі та двигунець сайту (звісно, якщо він не самописний). Xmarks синхронізує мої закладки і інші дані між десктопом і нетбученком. І ще є Менеджер сесій, бо я полюбляю тримати відкритими одночасно 50 вкладок. Від цього браузер може підторможувати. Тож, щоб не втратити все знайдене добро, я просто зберігаю “пузату” сесію і все закриваю, а під новий проект відкриваю нові вкладки.

А ви яким браузером користуєтесь? Які додатки порадите?

За підтримки:
Якісне створення дизайну сайтів. Швидке виконання замовлення і помірні ціни.

Оплата нату… ой, твітом! :)

Оплата нату… ой, твітом! :)

Повноцінна підтримка PayPal для України вже у вересні!

Повноцінна підтримка PayPal для України вже у вересні!

Newer post

There are 17 comments

  1. Serjart

    А я знову перейшов на Chrome. Firefox інколи напружує своїми гальмами та залипанням на декілька секунд. До речі, я юзав для синхронізації вбудований сихронізатор в Firefox

    1. Віталій Кійко

      Ага, є залипання. Досвід показав, що це через величезну к-сть вкладок, що тримаю відкритими. Тому і встановив менеджер сесій і не тримаю одночасно багато вкладок відкритими, тож тепер все ок.

  2. tivasyk

    adblock plus так само на першому місці. до пари — flashblock, щоби уникнути завантаження і старту флешів без дозволі (youtube в whitelist’і). до цього раніше додавав hootbar для миттєвого постингу в твітер — але зараз не користуюсь. більше нічого: аскетизм дисциплінує.

      1. tivasyk

        не повчаю, не претендую на лаври знавця — просто поділився своїм списком, головним чином заради flashblock’а, бо добре доповнює adblock.

  3. Юрко Блогер

    З причин залипання довелося змінити Firefox на користь Chrome, до душі мені мінімалізм та продуктивність роботи. Що додатків то Google Chrom їх досить швидко здобув, список не публікуватиму, кому цікаво той сам гляне.

Comments are closed.