Соціальна мікро-платіжна система Flattr

social micro-payment system Flattr

Ця система стартувала цього року. У березні закритий бета-тест, а із серпня – публічний бета-тест. Досить змістовно суть системи описано у Wiki (Flattr). Проте, якщо коротко, суть у тім що кожен зареєстрований учасник робить щомісячний невеличкий платіж у систему. На сайтах/блогах учасників розміщуються кнопки – по типу share-кнопок Твітера чи Фейсбук. Якщо вам сподобався контент (певна стаття, відео, аудіо, зображення – будь-що) – клікаєте на кнопочку і ваш платіж, у кінці місяця, буде перераховано учаснику, на чию кнопку ви клікнули. Якщо ви клікнули на двох різних блогах – сума розділиться між ними. На трьох – сума поділиться на трьох. І т.д. Тобто, збільшення кліків не збільшує суму вашого платежу у систему.

Ну, імхо, гарна ідея. Це як платна підтримка, тільки у малому розмірі, тому не так жадібно віддавати :biggrin: Як думаєте, скоро ця система стане популярною серед україномовних блогерів/користувачів??

Оце так WordPress Pack!

Оце так WordPress Pack!

Artcore Icons

Artcore Icons

Newer post

There are 2 comments

  1. Germis

    Зовсім нескоро. Подумати тільки, кожен місяць поповнювати свій флатр рахунок не знаючи чи знадобиться чи ні. Окрім того поповнення певно буде через кредитку, або пейпал, що дуже ледачо для продвинутих користувачів, а для простих громадян то взагалі капець.
    Ситуацію врятує підтримка оплати через платіжні термінали, але яка вірогідність запровадження цього? Відчуваю, що в районі 0.

    Чекаю систему яка буде прив*язана до мобільного раунку, тоді можна буде поговорити про масовість. А так – чергова забавка для забугорних гіків.

    1. Віталій Кійко

      Так, скоріш за все через картку.
      У принципі, у нас в Україні, в більшості, немає у свідомості такого, що можна віддячити мікро сумою грошей за цікавий пост чи інший контент. Халява рулить!)) Тому скоріш через це не матиме такої популярності подібний сервіс.
      А оплатити карткою, погодься, досить просто. Аби було бажання…

Comments are closed.