WordPress multi-site на різних доменах

За підтримки:
Рекламное агентство «ИннХаус»: разработка фирменного стиля, дизайн концепция; визуализация рекламных идей и кампаний. Мы создаем еффективную рекламу для наших клиентов!

Дуже хороша можливість озвучена у ході розробки WordPress 3.0 – можливість організувати мережу сайтів (multi-site) на одній інсталяції і з централізованим адмініструванням. Проте, на скільки відомо зараз, ця можливість має одне обмеження – всі нові сайти повинні міститись на піддоменах (subdomain.example.com) чи у субпапках (example.com/subfolder). Власне, на то вона і мережа, щоб так виглядати 🙂

Але що робити, коли хочеш створити сайти на різних доменах, проте з однією копією файлів інсталяції WordPress? Адже перевага очевидна – не потрібно ходити по усіх сайтах у пошуках оновлень тих чи інших плагінів, завантажувати їх, все це адмініструвати..

Для такої задачі теж є рішення! Мудрі люди давно задумувались над таким питанням, а талановиті вже й встигли написати скрипт Virtual Multiblog! 🙂 Автор постійно доповнює його новими можливостями, тому працювати із скриптом дедалі легше. Описувати процес роботи я не буду. На сайті є детальна інструкція. Хочу додати, що перевагою використання Virtual Multiblog є можливість роботи всього лише з однією базою даних.

Бонус

У мережі також можна знайти хак для WordPress, що фактично вже зараз “вмикає” можливість multi-site. Проте працювати ви будете з різними базами даних! Далі детальна інструкція та сам код.

Крок 1. Створіть новий субдомен (наприклад “subdomain.example.com”) та прив’яжіть його до папки з інсталяційними файлами WordPress.

Крок 2. Створіть нову базу даних (наприклад “newdatabase”). У даному прикладі ви повинні вказати той самий пароль, що й до основної бази даних (тобто до бази даних для сайту “example.com”)

Крок 3. Відредагуйте файл “wp-config.php”. Потрібно замінити стрічку:

define('DB_NAME', 'database'); // Ім'я бази даних

на таку:

if($_SERVER['HTTP_HOST'] == "example.com" or $_SERVER['HTTP_HOST'] == "www.example.com"){
define('DB_NAME', 'database');} // Ім'я основної бази даних
elseif ($_SERVER['HTTP_HOST'] == "subdomain.example.com"){
define('DB_NAME', 'newdatabase'); // Ім'я бази даних субдомена
}

Крок 4. Відкрийте у браузері свій новий сайт subdomain.example.com та продовжуйте інсталяцію WordPress у звичайному режимі.

Це все! 🙂

За підтримки:
Такелажные работы – это организация перевозки крупнотоннажного и негабаритного груза безопасным и удобным способом. “Профессиональный такелаж” включает укладку и перевозку грузов средствами спецтехники, подъем на необходимую высоту и последующий монтаж оборудования. Мы выполняем такелажные работы на высоком профессиональном уровне!
Теги:
AIR програми для веб-дизайнера: EM Calculator

AIR програми для веб-дизайнера: EM Calculator

Банероманія – лютий 2010!

Банероманія – лютий 2010!

Новіший допис