QR-code: кодуємось!

Зараз у світі все більшої популярності набирає матричний код, зокрема QR-code. На зміну штри-коду, що використовується переважно для кодування товарів у торгівлі (його інша назва Універсальний Товарний Код), приходить новий, більш гнучкий інструмент кодування. Ось як виглядає QR-code:

qrcode

До речі, тут також закодоване певне послання відвідувачам мого блога! 😉 І ще цікаво, що такий код, принаймі особисто для мене, не виглядає так убого, як штрих-код. Ідея на майбутнє: згенерувати “контактний” код. А що? Це ж дуже зручно! Зісканували коди – що візитками обмінялися.

QR-code – це матричний код (або двовимірний штрих-код), що створений у Японії корпорацією Denso-Wave у 1994 р. Абревіатура означає “Quick Response” або “Швидка Відповідь”, розробник таким чином наголосив на тому, що цей код можна дуже швидко декодувати.

В мережі доступні безкоштовні програми кодери і програми декодери. Зокрема і для мобільних телефонів. Наприклад, на сервісі qrcode.kaywa.com ви можете швидко і легко в режимі онлайн закодувати послання: текст, посилання, номер телефону чи смс. на цьому ж сайті можна знайти безкоштовну програму для вашого мобільного телефона, що вміє “читати” дані коди. Достатньо сфотографувати код і просканувати зображення цієї програмкою – послання вже у вас в телефоні! 🙂

Програму для кодування також пропонує всесвітньо відома фірма Adobe: ось тут є їх QR Code generator. beqrious.com – ще один онлайн сервіс кодування.

І ще надибав онлайновий декодер: http://zxing.org/w/decode.jspx. Користуйтесь на здоров’я! :tongue:

Українізація теми: TheLatest WordPress theme

Українізація теми: TheLatest WordPress theme

Інтерактивне Дзеркало (Interactive Mirror)

Інтерактивне Дзеркало (Interactive Mirror)

Newer post

There are 4 comments

  1. ELECTRIC

    привіт ви завітали на блог домашня психа ваші побажання і зауваження можете надсилати на скриньку.

    коми і знаки і мейл не писав :))) зчитало в дві секунди.

Comments are closed.