Мета теги у WordPress

За підтримки:
Практические семинары по seo.

Виявив одну цікаву особливість використання витягів (excerpt’s) у WordPress. А саме: їх можна додавати замість мета описів сторінок.

Як це зробити?

Щоб скористатись такої хорошою вбудованою можливістю потрібно стандартний мета-тег:

< meta name="description" content="текст">

замінити на:

< meta name="description" content="">

Є лише одна невеличка проблема: тег the_excerpt() виводить у хедер і безпосередньо текст виятгу, і html-теги вордпресівського автоформатування. Тобто, у.. хм? 🙂 .. 100% випадків у початковому коді сторінки ви побачите наступне (бачите теги < p>?):

< meta name="description" content="< p>текст витягу< /p>">

Але і це можна побороти. Достатньо вставити наступний код (надихався тут 🙂 ) у файл functions.php (звісно ж між тегами < ?php і ?>, бо інакше не запрацює :tongue: ):

remove_filter('the_excerpt', 'wpautop');

Таким чином, автоформатування буде відключення для витягів і хтмл-теги виводитись не будуть.

Це цікаво: на WPRecipies є приклад коду, який виводить різні описи, в залежності від типу сторінки.

Навіщо це мені?

Мета-тег description важливий у плані SEO оптимізації. Пошуковики використовують текст цього мета-тега коли виводять короткий опис сайтів у результатах видачі. Якщо не заповнювати цей мета-тег на своєму блозі/сайті, то існує величезна ймовірність, що робот пошуковика просто візьме перші 150-180 символів (кількість різниться в залежності від конкретного пошуковика) тексту вашої статті. Не факт, що ця перша з гаком сотня символів буде найкращим (найвідповіднішим, найзаманушнішим... - необхідне підкреслити :silly: ) описом вашої творчої роботи. А вони повинні бути такими! 😉

Ідеально якщо витяг (чи мета опис, що у контексті цієї статті є одним і тим же 🙂 ) лаконічно окреслює тему вашої статті. Лаконічно, але не занадто коротко. І також інформативно, а не куцо і ніяко. Після написання витягу краще перечитати ще раз і, в разі потреби, викинути зайві слова - адже пам"ятаємо, він повинен бути лаконічним!

Недоліки і інші методи

У описаного вище методу заміни витягу статті на мета опис є недолік. Наприклад, якщо ви використовуєте складно відформатований текст витягу, то код відімкнення автоформатування не допоможе позбутись html-тегів. Таким чином, заміняти мета опис на витяг вручну через код не має змісту. Лише отримаєте купу проблем із зайвим html-кодом у хедері.

У такому випадку простіше скористатись одним із спеціалізованих плагінів таких, як All in one SEO або Platinum SEO. Я знаю, що при написанні нової статті ці плагіни додають на сторінку нової публікації своє поле "Опис". Проте, якщо у своїй темі WordPress ви вже використовуєте виведення витягів, а тому в обов'язковому порядку заповнюєте відповідне поле, то навіщо дублювати ці дані? Плюс, є одна перевага - плагіни вміють "відсіювати" яке завгодно складне форматування тексту витягу. То ж будьте певні, жоден html-код "не проскочить" у текст мета тегу.

Акція Банероманія – піаримся безкоштовно!

Акція Банероманія – піаримся безкоштовно!

Гіпс

Гіпс

Newer post

There are 2 comments

Comments are closed.