Міфи і правда про застуду

В світлі останніх подій (маю на увазі масову істерію навколо “свинячого” грипу), спішу поділитись з читачами деякими міфами та правдами про вірусні захворювання.

1. Алкоголь ослаблює захист – міф!

Досить поширений рецепт профілактики застуди – 100 та більше грам горілки (плюс часник, цибуля і т.д. і т.п.). Так от, від 100 грам вам дійсно навряд чи зашкодить, але напиватись “по дорослому” не варто. Разом з тим, ідеальний варіант, це випити вина (а ще краще – гарячого)! Навіть вчені доводять, що ті хто випиває дві склянки вина, хворіють на ГРВІ у двічі рідше. А все завдяки антиоксидантам, що містяться у напої.

2. Старші люди хворіють частіше – міф!

Досить поширений міф. Звідусіль тільки те і торочать, що у групі ризику старші люди. Проте, все якраз навпаки, “старічки” більш витривалі до різних сезонних вірусних інфекцій. А річ у тім, що з віком організм набуває імунітету практично до усіх риновірусних захворювань. Так то!

3. Потрібно їсти курячий бульйон – правда!

Це твердження дуже поширене серед людей і дійсно є правдою. Курячий бульйон має протизапальні властивості, а тому дуже рекомендований у випадку застуди.
А ще потрібно знати таке: на морозі віруси не живуть, тому ризик підхопити їх низький, а ось переохолодитись можна швидко.

Харчуйтесь правильно і поживно, та міцного вам здоров’я!

За підтримки:

Плануєте до Львова? Ознайомитись з містом Вам допоможе карта Львова.

Банероманія – листопад’09

Банероманія – листопад’09

Урок: Симпатичний текст зі скла

Урок: Симпатичний текст зі скла

Newer post