Чумакування на Дністрі

Менше тижня назад повернувся із класного, на мій погляд, відпочинку – сплаву по Дністру. Навіть не здогадувався, що це такий кайф, поки сам не спробував! 🙂

Починали свій сплав ми десь за Монастириськом. Попакували все у гермо мішки (так надійніше, точно не змокне одяг, спальник і т.д.), прив’язали на катамаран, вмостились самі і вперед веслувати 🙂 Все це виглядало приблизно ось так:

Так, сплав був “дитячий”, тобто було багато дітей. Які до року або трошки старші року – сідали з мамами посередині катамарану на спеціально зроблений “острів”, а тати, як ті раби на галері, веслували)) Ось так пропливемо близько 12-15 км і причалюємо, таборуємось. За 6 днів сплавлялись тричі і таборувались теж тричі. Поміж сплавами гуляли в лісі, лазили у печери, грали у квест (окрема подяка організаторам за чудовий квест!) і просто відпочивали та розважались.

Поміж тим була таборова робота, чергування на кухні, особисті справи. Часто хотілось просто спати. Я міг заснути одразу після того, як десь приліг) Але ця втома була приємною, бо від корисних фізичних навантажень.

Загалом ми пройшли по річці приблизно 60 км. Крім катамарана були також каяк, байдарки і каное. Один відрізок я сплавлявся на каяку – досвід неймовірний! Коли ти один, посеред “великої води”, у якомусь каньйоні, де фантастичне ехо. Таке ехо, що наче чуєш свої ж думки. І тишина. І тільки ти веслуєш. Відчуття що треба виживати, що розраховувати можеш лише на свої сили і все таке у тому ж дусі.

Нам всім дуже сподобалось! Серйозно думаю, що варто повторити цей досвід вже найближчим часом. Ну може хіба по часу менше – на 3 дні лише поїдемо.

Акція до Дня Незалежності – верстка та програмування безкоштовно!*

Акція до Дня Незалежності – верстка та програмування безкоштовно!*

Новіший допис

There are 10 comments

  1. Sulamith Lusor

    Супер!
    Чомусь цього літа майже всі на байдарках ходять 🙂
    Думаю, що це дуже хороша мода. Теж мрію долучитись, коли буде можливість.

  2. Serjart

    Працівник з роботи також недавно сплавлявся, проте там було все набагато екстремальніше.

    Загалом з фоток і розповідей зрозумів, що то є крута та незабутня штука.

  3. Віталій Кійко

    Так, це крута і незабутня подорож! 🙂

    Щодо екстремальності – тут її майже не було. Але я серйозно задумуюсь чи не поїхати найближчим часом ще раз. Подорож буде коротша і сплав по річці Черемош. Пороги і екстрім гарантовані)

  4. volodymyrl

    Знайомі минулого року плавали – казали сміття дуже багато, не очикували такого. Я був на Південному Бузі, Ворсклі, Сіверському Донці. Плаваю вже десь років п’ять.

    1. Віталій Кійко

      Круто!

      Сміття такого дуже я й не помітив. Не рахуючи лише того, що постійно зустрічав корів, що купаються))

      1. volodymyrl

        Казали біля сіл в річку сміття скидають, може вони в інших місцях були

        1. Віталій Кійко

          Бачив сміття на березі чи недалеко від берега в кількох селах. начебто, це були сильні зливи і місцевий смітник частково змило в сторону ріки. Неприємно і вражає, що місцеве населення навіть і не думає прибрати – певно їм так комфортно жити посеред сміття. Бр-р-р…

Коментування вимкнено.