Дещо про ієрархію шаблонів у WordPress

У версіях WordPress до 2.9 шаблон сторінки окремої категорії можна було змінити, наприклад, створивши файл під назвою category-ID.php, де замість ID необхідно було вказати номер категорії. Тоді, при звертанні користувача до будь-якої категорії, двигунець спершу шукатиме файл із номером у назві. Якщо такий файл є, то завантажиться саме він, а не стандартний category.php.

Також, існував ще один спосіб – використати умовний тег is_category(). У цьому випадку, на сторінку category.php треба додати умовний тег:

if (is_category('9') ) {
// Якщо користувач на сторінці категорії 9.
}
if (is_category('Stinky Cheeses') ) {
// Якщо користувач на сторінці категорії із короткою назвою "Stinky Cheeses".
}

Далі – код який виконається, якщо користувач обрав потрібну категорію. Цей спосіб також мав перевагу, оскільки крім номеру можна застосовувати коротку назву (slug) категорії.

У WordPress 2.9 розробники додали можливість вказувати коротку назву у назві файлу. Тепер двигунець, при звертанні користувача до однієї з категорій, спершу перевіряє чи немає у папці з темою файла під назвою category-slug.php, а потім вже category-ID.php (див. WordPress Codex). Як на мене, то використовувати коротку назву категорії зручніше, ніж її номер. Тим більше, що у всіх проектах я використовую зручні пермалінки..

Сайт WPengineer.com повідомив, що у WordPress 3.0 подібна схема буде запроваджена щодо сторінок авторів. Тоді можна буде створювати файли author-michael.php або author-123.php. Таким чином, ієрархія базуватиметься на зв’язку з нікнеймом чи номером користувача (автора)..


Обьявления про зарубежную недвижимость, недвижимость в чехии на портале обьявлений “Из рук в руки”. Уютный поиск по странам, типам недвижимости, цене и др. Наиболее полный список недвижимости зарубежья.
Економ-дизайн?

Економ-дизайн?

Безкоштовне з нету: простенький лічильник користувачів онлайн

Безкоштовне з нету: простенький лічильник користувачів онлайн

Новіший допис