Урок: Симпатичний текст зі скла

Сьогодні ми створюватимемо текст зі скла. Це дуже симпатичний ефект і я радо поділюсь секретом його створення. Для утворення необхідного ефекту треба буде зробити багато маніпуляцій із стилями шару. Ви можете спробувати створити їх самі на свій розсуд і так як подобається, або завантажити .psd приклад у кінці повідомлення.

Ефект: текст зі скла

1. Тло
Колір тла для урока я обрав серед стандартних пар кольорів градієнтів. Як на мене, виглядає достатньо симпатично 🙂

glass_text_scr1

2. Текст
Шрифтом Cooper Std написав слово Psiho. Знову таки, хоч шрифт стандартний, але симпатичний. Крім того гарно підходить, оскільки має широкі літери – саме те, щоб передати всю красу тексту зі скла. Колір напису вибрав у тон тла.

glass_text_scr2

3. Стилі
Перш за все, необхідно додати прозорості нашому тексту, адже це скло. У Blending Options... є параметр Fill Opacity. Ось його і необхідно регулювати. Від звичайного Opacity він відрізняєтсья тим, що додає прозорості до самого шару, а не до стилей шару. далі йдуть маніпуляції із стилями (як видно на скріншоті: задіяно майже все 🙂 )

glass_text_scr3

4. Додамо трохи блиску!
Клацніть по шару з текстом із затиснетою кнопкою Ctrl, таким чином вибравши фігуру тексту. Не знімаючи виділення додайте звичайний градієнт від білого до прозорого починаючи знизу. Це додасть реалістичності склу. Далі цей шар потрібно зробити напівпрозорим змінивши ефект накладення на Overlay.

glass_text_scr4

Далі додайте такий же градієнт у новому шарі, тільки тепер зверху тексту. Складність дій визначається кількість букв у тексті. У моєму випадку 5 букв, одна з яких “і”. Тож мені довелось створювати 6 градієнтів – для кожного елементу. Далі з допомогою Ellipse tool малюємо 6 еліпсів так, щоб кожен з них частково перекривав верхню частину свого елемента. Далі робимо усіх їх активними (клацаємо по еліпсах інструментом Path selection tool із затисненою кнопкою Ctrl) і перетворюємо у виділення (через праву кнопку у контекстному меню вибираєм Make selection...).

glass_text_scr5

На завершення зробимо наше скло справді сяючим. Кілька сяючих зірочок якраз те що треба! Вибираємо Polygon tool із наступними налаштуваннями та у новому шарі додаємо маленькі білі зірочки.

glass_text_scr6

5. Фінал
Ну хіба не краса? :tongue:

Ефект: текст зі скла

Завантажити .psd-джерело до урока: [download id=”30″]

За підтримки:
Все о макияже и стиле на женском сайте Космо! Статьи о макияже для губ, глаз, правила
макияжа.

Теги:
,
Міфи і правда про застуду

Міфи і правда про застуду

О, великий Photoshop!

О, великий Photoshop!

Новіший допис

There is one comment

  1. Bogdan

    [Модеровано] Спам навіть з вибаченням – всерівно спам :getlost:

Коментування вимкнено.