Урок Photoshop: неоновий ефект

Представляю вам цікавий урок для Photoshop для створення красивого неонового ефекту тексту. Як приклад, я застосував цей ефект до свого нікнейму 🙂 і зараз, по етапно, розповім вам, як це зробити. Отож, поїхали!

neon


1. Створюємо новий документ, для прикладу, розміром 300х300 пікселів і з чорним фоном. Пишемо великими літерами наш текст (напр. “Psiho”). Далі із нажатою клавішею Ctrl клацаємо по шарі з текстом (не по назві, а по мініатюрі у відповідній панелі), таким чином ми робимо виділення по контуру тексту (зображення).
Зберігаючи виділення видаляємо слой з текстом. далі, переходимо на панель каналів і створюємо новий канал “Альфа 1”.

neon-1

Натиснувши Ctrl+Shift+I інвертуємо виділення і заливаємо білим кольором.

2. Розмиваємо Gaussian Blur i застосовуємо фільтр Solarize. Застосовуємо Auto Levels.

neon-3

3. Створимо ще один канал “Альфа 2”. Не знімаючи виділення з нового канала клацаємо із нажатою клав. Ctrl по “Альфа 1”. Утворене таким чином подвійне виділення заливаємо білим кольором. Знімаємо будь-яке виділення із зображення і застосовуємо Levels з параметрами: 0:1:86 (як на скріншоті нижче).

neon-4

4. Створюємо канал “Альфа 3”. Клацаємо із затисн. Ctrl по “Альфа 1”. Отримане виділення заливаємо білим кольором і знімаємо виділення із зображення. Застосовуємо Curves. Знову таки, вигніть криву приблизно так, як на скріншоті нижче.

neon-4

5. Створюємо Альфа 4. Застосовуємо виділення із канала Альфа 3. Заливаємо білим. Знімаємо виділення. Розмиваємо Gaussian Blur на 2 пікселя.

neon-5

6. Створюємо Альфа 5. Застосовуємо виділення із канала Альфа 4. Заливаємо білим. Знімаємо виділення.
Застосовуємо Offset з параметрами 2 і 2 (зміщення). Далі вибираємо канал альфа 4 і застосовуємо Offset з параметрами -2 і -2.

neon-6

Далі Calculations.

neon-7

7. Інвертуємо Альфа 6 і застосовуємо Levels з параметрами 185:1:255.

neon-8

8. Переходимо на панель Layers і створюємо новий шар. Утворюємо виділення з Альфа 1 і заливаємо його чорним кольором. І знімаємо виділення.
9. Застосовуємо Curves… Викривляємо лінію наступним чином (а). Щоб виконати це: потрібно спочатку клацнути у трьох точках, щоб утворити вузли. Далі кожен вузол перетягнути у потрібне місце. Ок.

neon-85

Ще раз застосовуємо Curves. На цьому етапі вибиратимемо колір. Для цього у полі Chanel вікна Curves по черзі маніпулюємо із потрібними каналами (Red, Green або Blue). Поексперементувавши знаходимо потрібний колір і Ок.

neon-9

10. Утворюємо виділення з Альфа 1. Інвертуємо виділення і видаляємо вибрану область.
11. Інструментом Eyedroper tool з нашого зображення беремо зразок кольору. Далі, клацаємо правою кнопкою по новому слою
(Layer 1) -> Blending options.. -> Outer Glow. Налаштовуємо підсвітку по зовні з такими ж параметрами.

Вуаля, неонова підсвітка готова!

За підтримки:
Летний отдых в Крыму. Зимний отдых в Карпатах в Украине. Зеленый туризм.
Теги:
,
Голосуйте за мій блог на UA Webstar 2009

Голосуйте за мій блог на UA Webstar 2009

Ігри: Left4Dead 2 вже менше ніж за місяць!

Ігри: Left4Dead 2 вже менше ніж за місяць!

Новіший допис